Çocukların Kodlamadan Öğrenecekleri Yaşam Becerileri
Çocukların Kodlamadan Öğrenecekleri Yaşam Becerileri
Kodlama, şu anda kazançlı bir mesleki beceri olarak görülüyor. Ancak biz kodlamanın bir yaşam becerisi olduğunu öneriyoruz. Çocuklarınız gelecekte bir kodlayıcı olmak isteseler de istemeseler de, kodlamayı öğrenmek bu çocuklara değer dolu yaşam becerileri aşılayacaktır.
Aslında kodlama, çocuğun zihnini meşgul eden çok disiplinli bir etkinlik olarak düşünülebilir. Kodlama yaparken çocuklar sadece konu hakkında bilgi edinmezler. Aksine, çocuğun bütünsel gelişimiyle sonuçlanır.
Çocukların Kod Yazmayı Öğrenirken Aşina Olacağı 3 Yaşam Becerisi!
- Durumlar Ne Olursa Olsun Israrcı Olmak
Kodlama yaparken çocuklar sıklıkla hata yaparlar. Çok fazla deneme ve yanılma içerir. Ancak işin püf noktası, istenen sonuçları elde etmek için sonuna kadar sebat etmeleri gerektiğidir. Kodlama sayesinde çocuklar hatalarını kabul etmeyi öğrenirler. Denerler, başarısız olurlar, öğrenirler ve uygularlar. Bu süreçte çocuklar son derece dirençli ve ısrarcı olurlar. Ve bu, hayatları boyunca onlarla birlikte kalır.
- Doğru Bir Çözüm Bulmak İçin Mantıklı Düşünmek
Her birey mantıklı düşünemez. Hepimiz doğru ile yanlış arasındaki farkı biliriz. Ve büyürken ebeveynlerimizden, arkadaşlarımızdan ve toplumdan pek çok şey öğrendik. Ancak her birimiz bir kriz anında mantıklı davranabilir miyiz? Hayır! Bazılarımız en ufak bir sıkıntıda yıkılırız. Ancak nasıl plan yapacağınızı, hareket edeceğinizi ve mantıklı bir şekilde iletişim kuracağınızı bilirseniz, hayat sorunsuz hale gelir.
Kodlama çocuklarınıza bir başka hayat dersi daha verir: mantıksal düşünme. Uzun komutları parçalara ve parçalara ayırmayı öğrenirler. Her bir parçaya ayrı ayrı odaklanırlar.
- Talimatları Takip Etmek
Talimat almak, çocuklara uzun vadede yardımcı olacak gerekli bir yaşam becerisidir. Çocuğunuzun iyi bir talimat takipçisi olmasını istiyorsanız, onu güvenilir ve tanınmış bir yapay zeka sınıfına ya da kodlama kursuna kaydettirin.
Kodlama yaparken, çocuklarınız bir bilgisayarın talimatları oldukça ciddiye aldığını fark edecektir. Sonucun doğru olmasını istiyorlarsa herhangi bir adımı atlamak imkansızdır.
İşte bu noktada talimatlara uymanın önemini öğrenirler. Bir bilgisayara kodlar aracılığıyla talimat verirken, bu çocuklar talimat almanın ve istenen sonucu elde etmek için onları takip etmenin değerini anlarlar.